Házirend

 

Kedves Vendégeink!

Mi azon fáradozunk, hogy ÖNÖK pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, maradéktalanul forduljanak a házigazdához. A vendégház és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.

 

Szállásfoglalás:

A szállásfoglalás e-mailben, levélben, telefonon történik, ahol nincs lehetőség a házirend teljes tartalmának megjelenítésére, ezért kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be az alábbi pontokat.
A szállásfoglalás 20 % foglaló befizetésével történik.
Meg nem érkezés esetén a foglalót nem áll módunkban visszafizetni.
Általános lemondás: a megérkezés előtti harmadik napig díjmentes, az érkezés előtti napon az első éjszaka szállásdíját kell megtéríteni.

 

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

Mivel a vendégházban nem működik állandó nyitva tartással rendelkező recepció, így a szállást az érkezés napján, 13.00 és 18.00 (max. 21.00) óra között lehet elfoglalni. Az elutazás napján legkésőbb 11.00 óráig kell elhagyni a házat. Telefonon értesítendő személy, aki a kulcsokat és az ingatlant átadja, átveszi:

Szabó Szilvi +3670/4289117
Dékány Viktor +3670/4218227

 

Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a megérkezéskor a bejelentkező lap kitöltése után történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni, visszafizetni.

 

Az udvar és az épület zárása:

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kaput és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak.

 

Dohányzás:

Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás ( udvar, szalonnasütő, kerti kiülő,). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve az erre kihelyezett csikktartókba helyezzék.

AZ ÉPÜLETBEN DOHÁNYOZNI TILOS!

 

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet. Érkezéskor és Távozáskor a szobákat megvizsgáljuk és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük. Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületre ne kenjék fel a rovarokat.

 

Kutya és/vagy macska és egyéb házi kedvenc a házban és udvarban:

Miután állatbarát vendégház vagyunk, természetesen engedélyezett az eb és macska, illetve egyéb családi kedvenc hozatala a vendégházba. Ezen állatok a házban csak és kizárólag az előszobában-folyosón és étkező- konyha térségekben tartózkodhatnak (még éjszaka is !!!) Soha semmilyen körülmények között nem mehetnek a szobákba és főleg semmilyen körülmények között nem mehetnek az ágyakba !!! Továbbá kérjük Önöket, hogy a fekvőhelyüket úgy helyezzék el az előszobában, hogy a testük, szőrük az éjszaka folyamán ne tudjon a meszelt falhoz érni. Továbbá megkérjük Önöket, hogy „kiskedvencük” után az ürüléket felszedni és az udvarban elhelyezett kukában elhelyezni szíveskedjenek.

 

Lábbelik használata a házban:

Megkérjük Önöket, hogy mind az Önök saját higiéniai, mind a ház tisztaságának megőrzésének, megóvásának érdekében a házon belül, az előszobán-folyosón és étkezőn-konyhán kívül más helységekbe „utcai” cipőben-papucsban ne lépjenek és tartózkodjanak.

 

A szobákat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át. 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal ágyhuzat-csere. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk, felár ellenében.

 

Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a szekrényben található). Ha ez megtelne az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a ház mellett található nagy szemeteskukába, amelyet a vendégház dolgozói figyelnek, és szükség esetén elvisznek!

 

Étkezés:

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, a vendégek saját magukról gondoskodnak. Főzésre gáztűzhely, sütésre gázsütő áll a vendégek rendelkezésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat. Kérjük, a szobákban ne étkezzenek! Ezt csak a konyhában, és az étkezőben tegyék.

 

Tűzrakás-bográcsozás:

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból (tűzifa külön igény esetén vásárolható a szállásadódót, melynek ára: 2.000Ft/ egy bográcsolásra elegendő fa), szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.

Medence használata:
A medence csak saját felelősségre használható. Medencébe lépés elött a „lábmosó” használata kötelező
Gyerekek kizárólag szülői felügyelettel tartózkodhatnak a medencében és környékén!

A medencébe ugrálni szigorúan tilos! A medencébe ételt-italt bevinni szigorúan tilos!
A medence környékén vizesen nagyon csúszik, ezért kérjük, hogy óvatosan közlekedjenek!

 

Egyéb tiltások:

A vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, a vendégházban 23-08 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy hangosan zenét hallgatni. Gépjárművet mosni minden formában tilos az udvarban!

A vendégházban a vendégeknek a tulajdonossal történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, kizárólag a közösségi helyiségekben. Az éjszakára is maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!